SolidWorks

SolidWorks Projecten

Segmentatie 3D geprinte noppenrol

Opdrachtgever:
Website:
Soort project:
Periode:

Projectleider:
Teamleden:

Boers Techniek B.V.
www.boerstech.nl
Engineering
Sept - Okt 2016

Niels Bergsma
Niels Bergsma

 

Boers Techniek heeft de opdracht gekregen om een machine te produceren waarmee kunstgras producenten voor de FIFA hun matten kunnen testen. De machine heeft een aantal functies, waaronder ook het nabootsen van noppenzolen van spelers. Dit nabootsen gebeurt met behulp van een zogenoemde noppenrol die onder een gewicht van ongeveer 95 kg over de mat wordt gerold.

Lees meer

Ontwikkeling en prototype slimme polsband

Opdrachtgever:
Website:
Soort project:
Periode:

Projectleider:
Teamleden:

Tubanti
www.tubanti.nl
Prototype ontwikkeling
Juni - Juli 2016

Martin Volgers
Thijs van Ede
Gerwin Huurnink
Arnold Hofstede

Medicatiegebruik blijft toenemen, zowel onder oudere mensen als jonge kinderen. Voor beide groepen is het belangrijk dat ze hun medicatie op tijd innemen. Mensen kunnen hier op verschillende manieren aan herinnerd worden, maar vaak is de techniek te complex en voor oudere mensen lastig te begrijpen, terwijl jonge kinderen een mobieltje of iets dergelijks snel kwijtraken of kapot maken. Hiervoor kan een apart apparaat, wat een specifieke functie heeft, uitkomst bieden. Dit apparaat voorkomt verwarring en kan tegen een stootje.

Lees meer

Afsluiter Druk Vacuüm Compact Systeem

Opdrachtgever:
Website:
Soort project:
Periode:

Projectleider:
Teamleden:

Tauw, InnBlue
www.tauw.nl, www.innblue.nl
Prototype ontwikkeling
Mei - Juli 2016

Nathan Baak
Niels Bergsma
Marius Groen
Gerwin Huurnink
Bjorn Smit
Jeroen Stoffers

Partner:

Dr. Ir. Wessel W. Wits, Universiteit Twente

Met het oog op energiebesparing en een duurzame toekomst op alle fronten, wordt er ook voor drukriolering in buitengebieden gezocht naar energie efficiënte systemen. Het nieuwe Druk Vacuüm Compact (DVC) systeem maakt gebruik van vacuümtank om het rioolwater te verzamelen, waardoor de individuele pompen in iedere put vervangen kunnen worden door mechanische afsluiters. Hierdoor kan significant worden bespaard op energieverbruik en energiekosten. Een van de uitdagingen in de ontwikkeling van dit systeem, is het ontwerpen van een mechanische afsluiter die bestand is tegen de omstandigheden in het riool en een betrouwbare werking heeft.

Lees meer