skip to Main Content

Onlangs hebben we ons project voor de gemeente Alkmaar afgerond. Voor de gemeente ging ons team op zoek naar oplossingen om het bedrijventerrein de Boekelermeer aardgasvrij te maken. Uiteindelijk zijn de vier meest relevante scenario’s hiervoor onderzocht op de technische en financiële haalbaarheid. Ons team onderzocht de mogelijkheden voor het gebruiken van biogas, all electric per pand, all electric als gebiedsoplossing en het gebruik van waterstofgas.

Conclusie: ieder scenario bracht zijn eigen voor- en nadelen met zich mee. Waar eigenlijk alle scenario’s technisch haalbaar bleken, waren ze financieel minder interessant en niet haalbaar. Hierdoor was er geen scenario dat als beste oplossing naar voren kwam. NNTS heeft de gemeente dan ook aanbevolen om te zoeken naar mogelijkheden om verduurzaming te financieren. Ook hebben we geadviseerd om bepaalde aspecten van de technische haalbaarheid beter in kaart te brengen om eventuele risico’s uit te sluiten.

Zowel de gemeente als NNTS is tevreden over het verloop van dit project. We zijn blij een bijdrage te kunnen leveren aan verdere verduurzaming van de gemeente Alkmaar!

Ook verduurzamen binnen uw gemeente?

Back To Top