skip to Main Content

NNTS stelt zich als doel om een bijdrage te leveren aan de energietransitie en helpt daarom zowel overheidsinstellingen (gemeentes, provincies) als bedrijven bij het vinden van duurzame oplossingen om de klimaatdoelen te bereiken. Dit blijkt bijvoorbeeld uit onze geslaagde projecten op het gebied van geothermie en riothermie voor de gemeentes Enschede en Rotterdam. Onze kennis kan op meerdere manieren toegepast worden, van een quickscan van de mogelijkheden bij u in de buurt, tot uitgebreide data-analyses van een specifieke duurzame oplossing. Wij onderscheiden ons door snelle inzetbaarheid en flexibiliteit, tegen een aantrekkelijke prijs. Voor alle diensten zorgen wij dat u concrete oplossingen krijgt, in plaats van dikke en onleesbare rapporten. Wilt u verduurzamen en uw CO2-uitstoot reduceren? Ga dan een samenwerking aan en  neem contact op. Hieronder kunt u meer lezen over onze diensten op het gebied van verduurzaming.

Quickscan

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn wat betreft duurzaamheid voor uw (overheids)organisatie? NNTS kan de verschillende duurzame opties voor u in kaart brengen door middel van een brede quickscan. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de kansen op het gebied van duurzame energie in uw omgeving voor u uitzoeken. Hierdoor krijgt u een breed beeld van de mogelijkheden en kan uw organisatie concrete stappen gaan zetten om de gestelde doelstellingen te bereiken. NNTS kan u dus de kennis verschaffen waarmee u uw duurzaamheidsdoelstellingen kunt bereiken. Zo helpen wij u bij het bereiken van uw klimaatdoelen.

Data-analyse

Bent u al bezig met het gebruiken van duurzame oplossingen, maar vraagt u zich af hoe efficiënt deze eigenlijk werken? Dan kunt u NNTS inschakelen om een data-analyse voor uw (overheids)organisatie uit te voeren. Wij analyseren de data over uw duurzame energiebronnen grondig en doen op basis daarvan conclusies en relevante aanbevelingen. Een voorbeeld van een data-analyse is het onderzoek dat NNTS heeft gedaan voor de gemeente Rotterdam op het gebied van riothermie. Door middel van een data-analyse kunnen wij u helpen om de efficiëntie van uw organisatie’s duurzame energie te verhogen en u zo dichter bij uw klimaatdoelen te brengen.

Haalbaarheids-
onderzoek

Weet u dat er mogelijkheden liggen op het gebied van verduurzaming voor uw organisatie, maar vraagt u zich af of deze technisch en financieel haalbaar zijn? Dan kan NNTS de haalbaarheid voor u in kaart brengen. Zo’n onderzoek voerden wij eerder met succes uit voor de gemeente Enschede, waarbij de technische en financiële haalbaarheid van geothermie werd onderzocht. Op deze manier kan NNTS u dus verder helpen bij het kiezen voor de juiste duurzame oplossingen, zodat u niet voor technische of financiële verassingen komt te staan. Zo kunt u uw klimaatdoelen op een verantwoorde manier behalen en uw CO2-uitstoot reduceren.

Regionale verduurzaming

Wilt u samenwerken  en ervaringen uitwisselen met andere overheidsinstellingen binnen uw regio? NNTS kan u helpen om gezamenlijk binnen uw regio uw klimaatdoelen en de gewenste CO2-reductie te bereiken. Hiervoor organiseren wij duurzaamheidssessies binnen regio’s, waarin u samen met kennispartner NNTS op zoek kan gaan naar duurzaamheidsinitiatieven binnen uw regio. Wij zien samenwerking als een essentieel onderdeel voor een goed verloop van de energietransitie. Ziet u dit ook zo en wil u graag een duurzaamheidssessie inplannen met NNTS en andere overheidsinstellingen binnen uw regio? Neem dan contact met ons op.

Back To Top