skip to Main Content
"Wanneer je de voordelen van NNTS goed over het voetlicht hebt gebracht merk je dat echt en komt dat tot uiting in een goede en enthousiaste samenwerking".

Functie

Ik ben accountmanager bij NNTS: een mooi woord voor iemand die contacten onderhoudt met externe partijen. Ik ben er om nieuwe opdrachten voor NNTS te acquireren. Dit is een heel proces: van het eerste contact met een (potentiële) klant, het doen van een aanbieding, schrijven van de offerte, helpen bij het samenstellen van het team tot het inhoudelijk overdragen van het project aan de projectleider. Daarnaast breid ik het netwerk van NNTS uit, bijvoorbeeld door beurzen, bijeenkomsten en symposia te bezoeken en zo de bekendheid van NNTS in brede zin te vergroten. (Op de tweede foto bij dit bericht ziet u Daniël in actie op een symposium over geothermie).

Leren binnen NNTS

Ik heb al veel geleerd bij NNTS, zowel op inhoudelijk vlak als qua verkoop- en onderhandelingsstrategieën. Doordat NNTS zulke brede projecten oppakt, krijg ik veel meer mee dan mijn eigen achtergrond in de civiele techniek. Ik weet nu meer dan voorheen over bijvoorbeeld elektrotechnische en softwarevraagstukken en wat daar inhoudelijk zoal bij komt kijken. Daarnaast doe je als accountmanager veel communicatievaardigheden op. Ieder gesprek en iedere gesprekspartner is anders. Je leert vanzelf inschatten wat precies de vraagstelling van een potentiële opdrachtgever is en hoe je de werkwijze van NNTS het beste naar hem of haar kunt communiceren.

Veel bereikt

Ik heb redelijk wat verkoopkansen onder beheer gekregen, waarvan er een aantal daadwerkelijk omgezet zijn tot een project. Het gaat dan met name om meer theoretische duurzaamheidsprojecten in opdracht van overheden, maar ook om enkele meer praktisch gerichte projecten. Daarnaast hoop ik bijgedragen te hebben aan de algemene bekendheid van NNTS door deel te nemen aan diverse beurzen en symposia. Die bekendheid is vooral voor de langere termijn belangrijk: als je nu duidelijk en enthousiast weet te vertellen wie wij zijn, wat we doen en waarom wij in staat zijn alle technische vraagstukken aan te pakken, denken contacten later aan je terug wanneer een vraagstuk echt relevant wordt.

Plezier in het werk

Ik vind vooral de veelzijdigheid van het werken bij NNTS erg leuk. Het varieert echt van koude acquisitie en het presenteren van NNTS aan personen die nog er nog nooit van hebben gehoord tot het maken van een onderbouwde ureninschatting en het schrijven van offertes. De bedrijfsbezoeken en gesprekken daar vind ik het leukst: het is altijd anders en vaak krijg je veel mee van de sfeer die hangt op zo’n werkvloer. Wanneer je de voordelen van NNTS goed over het voetlicht hebt gebracht merk je dat echt en komt dat tot uiting in een goede en enthousiaste samenwerking.

Carrière na NNTS

Met name mijn opgedane communicatie- en salesvaardigheden neem ik mee voor mijn carrière na mijn studietijd. Het proberen iets te verkopen en vanuit niets contacten te leggen helpt volgens mij in iedere baan, waar je ook terecht komt. Soms moet je echt uit je comfortzone komen om iets te bereiken en dat is een vaardigheid die altijd van pas kan komen.

Wil jij net als Daniël accountmanager worden bij NNTS?

Back To Top