skip to Main Content
"Ik vind het leuk hoe er geen barrières zijn tussen de verschillende mensen die bij NNTS werken".

Functie

Bij NNTS bekleed ik de functie van projectmedewerker. Dat houdt in dat ik meewerk aan projecten voor bedrijven. Meestal wanneer ik als projectmedewerker word gevraagd, is dat om als programmeur software te schrijven voor embedded systems. Vaak is het dan ook nodig om de integratie tussen hardware en software nauwlettend in de gaten te houden en indien nodig met de hardware medewerkers te overleggen over oplossingen. Om die integratie goed in de gaten te kunnen houden doen we regelmatig controles op het werk van de hardware medewerkers.

Plezier in het werk

Wat ik echt leuk vind aan NNTS als bedrijf is de informele werksfeer. Omdat NNTS een studentenbedrijf is, hangt die informele werksfeer bijna altijd in de lucht. Dat betekent natuurlijk niet dat we niet op een serieuze manier met ons werk omgaan, maar dat de communicatie tussen medewerkers en projectleiders over het algemeen erg makkelijk en prettig verloopt. Ik vind het leuk hoe er geen barrières zijn tussen de verschillende mensen die bij NNTS werken.

Leren binnen NNTS

Wat ik vooral heb geleerd bij NNTS is de waarde van communicatie tussen de verschillende disciplines bij een project. Zoals ik  al aangaf is de integratie tussen bijvoorbeeld hardware en software erg belangrijk. Wanneer een kleine verandering in hardware wordt doorgevoerd kan dat grote gevolgen hebben voor de software. Verder kan ik bij NNTS ook mijn communicatieve skills op peil houden door van tijd tot tijd aan PR evenementen mee te doen. Zo heeft NNTS een tijdje terug een lunchlezing gegeven op de Universiteit Twente, waar ik heb verteld over het project waar ik op dat moment aan werkte. Erg leuk om te doen!

Veel bereikt

Een van de mooiste projecten waar ik aan heb meegewerkt is er eentje waar ik helaas niet al te specifiek over kan zijn: het schrijven van een groot stuk software voor een prototype wat we voor een bedrijf aan het ontwikkelen zijn. Dit is iets waar we nu al een flink aantal maanden aan gewerkt hebben, en het resultaat is dan een betrouwbaar en flexibel stuk software wat zich aanpast aan de hand van de samenstelling van het prototype. Erg gaaf!

Carrière na NNTS

Ik neem eigenlijk ontzettend veel mee hier wat ik in de rest van mijn carrière kan gebruiken. Niet alleen de technische dingen die je bij elk nieuw project weer opsteekt, maar ook hoe je op een efficiënte manier met een grote groep mensen kunt samenwerken. Ik kan het werken bij NNTS aan iedereen aanraden!

Back To Top