skip to Main Content
"Ik heb tijdens dit project echt gezien dat ik veel kennis heb vergaard en die goed kan toepassen".

Functie

Bij NNTS ben ik werkzaam als werkstudent. Op dit moment werk ik mee aan het project van Port of Twente. Het doel van dit project is om een schaalmodel te maken met autonome transport voor containers op het XL Businesspark in Almelo. Bij dit project ben ik verantwoordelijk voor de mechanische en visuele aspecten van het model. Ik heb bijvoorbeeld berekeningen moeten doen voor het maken van de tandwielkast, zodat uiteindelijk het transport op het schaalmodel ook met de goede snelheid beweegt.

Veel geleerd

Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen heb ik al van alles geleerd. Hierbij heb ik bijvoorbeeld CAD-modellen moeten maken, leren tekenen en heb ik geleerd over verschillende productieprocessen. Tijdens dit projectwerk van NNTS heb ik geleerd hoe ik deze kennis kan toepassen. Een voorbeeld: ik heb in theorie van alles geleerd over tandwielen, maar bij dit project heb ik ondervonden hoe ik berekeningen moest doen om op de juiste snelheid te komen. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe ik het meest efficiënt kon werken. Tijdens het studeren kun je namelijk gemakkelijk wat meer tijd ergens in stoppen, bij NNTS heb ik een bepaald aantal uur waarin ik iets moet hebben bereikt.

Voldoening

Het werken aan het project van Port of Twente heeft me heel veel voldoening gegeven. Ik heb tijdens dit project echt gezien dat ik veel kennis heb vergaard en die goed kan toepassen. In tegenstelling tot bij mijn studie, waarin de projecten soms gewoon zijn bedacht, werk je bij NNTS echt naar een doel toe en kan het desbetreffende bedrijf jouw resultaten echt gebruiken. Dus ik vertel regelmatig waar ik mee bezig ben aan mijn huisgenoten en ben ook echt wel trots op het werk wat ik verricht.

Werken bij NNTS

Het werken bij NNTS vind ik echt leuk, naast dat het me voldoening geeft en ik mijn kennis kan toepassen, hangt er een goede sfeer. Naast mede-studenten werken er ook ervaren mensen die mijn vragen kunnen beantwoorden of met wie ik samen kan sparren om tot een goed ontwerp te komen. Ook het feit dat het werk heel flexibel is, maakt dat het een baan is die goed te combineren is met mijn studie.

Carriere na NNTS

Ik vind in projecten werken erg leuk. Tijdens dit project heb ik ook gemerkt dat het bedrijfsleven heel erg efficiënt is, in tegenstelling tot de academische wereld soms. Daarom lijkt het me erg leuk om in het bedrijfsleven aan de slag te gaan en de ervaring die ik tijdens mijn werk bij NNTS op doe kan ik zeker gebruiken later.

Wil jij net als Johan werken bij NNTS?

Back To Top