skip to Main Content
" Ik heb bij NNTS altijd de tijd en ruimte gekregen om me goed te verdiepen in de onderwerpen waar we mee bezig zijn, waardoor ik heel veel nieuwe dingen heb kunnen leren".

Functie

Ik werk bij NNTS als projectmedewerker Civiele Techniek. Ik heb hiervoor een aantal projecten gedraaid. Twee keer heb ik mij gebogen over de geologische aspecten van een geothermische installatie in Twente. Later ben ik bezig geweest met een project over het recyclen van cement.

Leren binnen NNTS

Bij alle projecten waar ik aan mee gewerkt heb, heb ik heel veel kennis op kunnen doen. Hoewel ik vanuit mijn studie een zekere basiskennis heb opgedaan, merkte ik al gauw dat er in de praktijk veel meer diepgang vereist is. Ik heb bij NNTS altijd de tijd en ruimte gekregen om me goed te verdiepen in de onderwerpen waar we mee bezig zijn, waardoor ik heel veel nieuwe dingen heb kunnen leren.
Naast vakkundige kennis heb ik ook veel kunnen leren over werken in de praktijk. Hoewel we op de UT goed voorbereid worden op projectmatig werken, is het toch anders wanneer je plotseling moet rapporteren aan een echte opdrachtgever. Dan kun je geen fouten of simpele aannames meer maken, maar moet je opeens erg nauwkeurig werken. Alles wat je schrijft moet goed onderbouwd zijn, wat soms nog knap lastig kan zijn.

Praktisch

Ik vind het feit dat er veel flexibiliteit is, maar tegelijk een duidelijk structuur erg fijn. Ik heb elke week een aantal taken die ik moet afronden. Deze zijn allemaal vastgelegd in een langetermijnplanning, dus ik weet al in welke weken ik het druk krijg en wanneer het rustiger is. Het grootse deel van mijn werk kan ik echter gewoon thuis op mijn laptop doen. Dit is erg praktisch omdat ik nu mijn werk kan doen op de momenten die mij goed uitkomen. Hierdoor is het ook goed te combineren met mijn studie.

Vervolg carrière

Het werken bij NNTS was een goede eerste stap waar ik de nodige ervaring heb opgedaan in de praktijk. In tegenstelling tot de Universiteit zitten er veel nieuwe uitdagingen bij een project wat je uitvoert voor een echte opdrachtgever. In het begin kan dit erg onwennig en vermoeiend zijn, omdat je met veel nieuwe dingen rekening moet houden. Door mijn werk bij NNTS heb ik dit al kunnen leren lang voordat ik ben afgestudeerd.

Geïnteresseerd in een baan bij NNTS?

Back To Top