NNTS op Business Booster van KIC InnoEnergy!

      Reacties uitgeschakeld voor NNTS op Business Booster van KIC InnoEnergy!

DSC_0944

The Business Booster

KIC InnoEnergy is een Europees bedrijf dat dat zich richt op het promoten van innovatie, ondernemerschap en onderwijs. Dit doen ze door academici, bedrijven en onderzoeksinstellingen bij elkaar te brengen. Ze ondersteunen onder andere diverse start-ups op het gebied van duurzame energie. Ze organiseren jaarlijks een congres waarin de start-ups die begeleid worden zich kunnen presenteren en in contact kunnen komen met nieuwe investeerders en kennisinstellingen.

Dit jaar vond het evenement plaats op 21 en 22 oktober in Berlijn, genaamd "The Business Booster". Jurre Kuijper, eigenaar van NNTS was ook aanwezig. Het was een zeer inspirerend congres waar diverse start-ups hun ideeën pitchten. Het congres was helemaal niet stijf en erg dynamisch. Het is leuk om te horen hoe de ondernemers hun eigen ideeën toelichten en kenbaar maken.

De heenweg en terugreis vanuit Nederland ging gezamenlijk in een speciaal treinstel. Op deze manier kon er tijdens de reis al kennis worden gemaakt en worden gebrainstormd over technische uitdagingen waardoor de reis zo voorbij was. Tijdens het evenement heb ik veel start-ups kunnen spreken en kunnen sparren over de verdere uitdagingen die er liggen op de weg naar een markt klaar product. De reacties over het bedrijfsconcept van NNTS zijn positief en er zijn een aantal concrete projecten besproken.

Volgend jaar zal NNTS zeker weer proberen hierbij aanwezig te zijn!