skip to Main Content

De beste recepten bestaan al sinds grootmoeders tijd, maar dat betekent niet dat de voedingsmiddelenindustrie stilstaat. Met een toenemende vraag voor aansprekende producten en de noodzaak voor de reductie van kosten, zijn bedrijven zoals die van u altijd in beweging en op zoek naar innovatie. Innovatie in de vorm van procesverbeteringen die al een tijd liggen te sluimeren, of radicale aanpassingen in de productielijn die geheel nieuwe mogelijkheden betekenen voor uw bedrijf. Een vraag die u zich daarbij ongetwijfeld zult stellen is: hoe kan ik verbeteren en wat is de beste manier? Laat No Nonsense Technical Solutions, kortweg NNTS, u daarbij helpen.

 Teams van studenten voor een frisse blik
NNTS is een bedrijf dat is opgericht om innovatie te leveren, door met multidisciplinaire teams van studenten naar innovatieve oplossingen te zoeken. Door een analytische en onderbouwde werkwijze, waarbij de werkzaamheden los staan van hun studie en NNTS volledige projectverantwoordelijkheid neemt, bieden deze studenten praktische, bruikbare en bovenal frisse oplossingen waarmee u verder kunt.

Deze teams zijn goed in het beantwoorden van uw vraag: hoe kan ik verbeteren en wat is de beste manier? Met een gestructureerde aanpak gaan zij aan de slag om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden om zo het probleem en daarmee de oplossing te definiëren, waarna creatieve oplossingen worden aangedragen. Hierbij blijft No Nonsense altijd leidend in de aanpak: het belangrijkste is een bruikbaar en praktisch resultaat.

Denk groot, houdt het klein
Een voorbeeld van de werkwijze van NNTS kan gegeven worden met een project dat eind 2016 is uitgevoerd voor taugéproducent Evers Specials. Bij deze klant valt veel winst te behalen in de verpakkingsmethode, maar worden de mogelijke investeringskosten beperkt door de kostprijs van taugé. Hierdoor zijn verschillende pogingen om te innoveren in de kiem gesmoord, doordat veel bestaande middelen niet simpel genoeg en daarmee niet kosteneffectief zijn. Zij hadden daarom al geruime tijd de vraag: hoe kan ik verbeteren en wat is de beste manier?

NNTS is aan de slag gegaan om antwoord te geven op hun vraag. Door verschillende brainstormsessies zijn de meest uiteenlopende oplossingen bedacht, waarna door middel van marktonderzoeken, contact met leveranciers en een kostenschatting het aantal opties is teruggebracht tot een beperkt aantal haalbare concepten. Naast innovatief zijn deze oplossingen daarom met name simpel en onderbouwd, waardoor Evers Specials weloverwogen een keuze kon maken in de concepten en nieuwe inzichten hebben gekregen in hun eigen proces.

NNTS heeft groot gedacht, maar is met kleine, praktische oplossingen gekomen. De voorkeursconcepten worden daarom momenteel uitgewerkt in een nieuwe, innovatieve verpakkingsmethode waarmee Evers Specials hun positie als groeiende onderneming verstevigd.

Wat kan NNTS voor u betekenen
Voor ieder vraagstuk stellen wij het ideale team samen dat aan de slag kan gaan voor nieuwe ideeën, van een simpel marktonderzoek tot prototype ontwikkeling en validatie voor machineontwikkeling. Ook engineering van machines is geen probleem, gezien NNTS in het bezit is van een SolidWorks Professional licentie en beschikt over studenten met de juiste praktijkervaring voor een professioneel resultaat. Is uw bedrijf toe aan frisse inzichten en innovatie, bekijk dan de website of neem contact op met Jurre Kuijper.

Dit artikel is ook geplaatst op de website van Innofood.

Back To Top