skip to Main Content

Onlangs heeft ons team het project “Underpinning Oxford” afgerond. De opdrachtgever van dit project is Inside Out Oxford. Deze organisatie was bezig met een uitbreiding van een huis in Oxford met een lastige ligging: het staat op een heuvel die grotendeels uit zand bestaat. Nu de opdrachtgever het huis wil uitbreiden, is er een onderbouwing nodig. Een belangrijke stap: wanneer de onderbouwing niet stevig genoeg is kan het huis schade oplopen. Daarom besloot Inside Out Oxford om NNTS in te schakelen.

Ons team maakte een analyse van de beschikbare opties voor de onderbouwing en deed aanbevelingen op basis van prijs en prestaties van de verschillende opties. Op basis van het onderzoek naar de verschillende opties en de gevonden haalbaarheid kwam ons team tot een aantal aanbevelingen.

Allereerst adviseren we om een schroeffundering te gebruiken voor de onderbouwing van de bestaande fundatie. Deze optie wordt aanbevolen, omdat deze minimaal invasief is, maar wel de bestaande fundering voldoende kan versterken. Schroeffunderingen kunnen hierbij ook gecombineerd worden met ‘jet grouting’, een techniek waarbij grout door een borende en roterende lans in de grond wordt geïnjecteerd. Doordat de grout zich vermengd met de grond, ontstaat na verharding hiervan een stevigere fundering.

Mocht één van de bovenstaande opties niet voldoende werken, kan als laatste optie nog gebruik gemaakt worden van dilatievoegen, om de uitbreiding aan de bestaande constructie te verbinden, zodat er bewegingsvrijheid overblijft en de kans op scheuren verminderd.

Zowel opdrachtgever Inside Out Oxford als NNTS is tevreden met de uitkomsten van dit project.

Heeft u ook een technische uitdaging?

Back To Top