skip to Main Content

Onlangs heeft ons team een uitdagend project afgerond voor BIZ Schiebroek. Voor dit project kreeg NNTS de opdracht om concreet in kaart te brengen hoe bedrijven op het bedrijventerrein Schiebroek zouden kunnen verduurzamen aan de hand van twee cases. Recentelijk presenteerde projectleider Wouter Sieverink onze bevindingen op een workshop van Bedrijventerrein Schiebroek.

Voor dit project werkte ons team dus twee cases uit. Eén case betrof een nieuw pand (van Zaakado B.V.) en de andere case focuste op een ouder pand (van Graaflex). Bij de eerste case bleek dat Zaakado B.V. al veel maatregelen ter verduurzaming had genomen. Ons team had één aanbeveling: het slim inregelen en inschakelen van elektrische apparatuur. Wanneer dit in acht wordt genomen kan Zaakado B.V. beschouwd worden als het eerste energiepositieve bedrijf op het terrein (zie ook: https://www.zaakado.nl/duurzamerelatiegeschenken/).

De tweede case, het pand van Graaflex, was een uitdagende, omdat er zeer diverse ondernemingen zijn gevestigd in dit pand. Ons team adviseerde een combinatie van maatregelen en rekende hiervan de effecten door.

Beide cases bieden meer inzicht in de manieren waarop andere bedrijven op het terrein kunnen verduurzamen. NNTS en opdrachtgever BIZ Schiebroek zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat.

Meer weten over dit project?

Back To Top