skip to Main Content

Projectinformatie

Afnemer

Gemeente ’s Hertogenbosch

Periode

november 2019 – februari 2020

Projectleider

Wouter Sieverink

Veel gemeenten in Nederland willen het gebruik van elektrische auto’s bevorderen binnen hun gemeente. Hiervoor is het belangrijk om in kaart te brengen of er wel genoeg laadpalen voor deze auto’s aanwezig zijn. Ook moeten gemeenten zich kunnen instellen op het verwachte aantal elektrische auto’s in de toekomst. Daarom ontwikkelde NNTS in samenwerking met consultancybureau APPM een webapplicatie die inzicht biedt in het (toekomstige) gebruik van elektrische laadpalen: de evAtlas®. De eerste afnemer van deze applicatie is de gemeente Den Bosch. 

De webapplicatie die het team van NNTS ontwikkelde, de evAtlas®, heeft grofweg drie functionaliteiten. Ten eerste biedt de applicatie de mogelijkheid het huidige aantal laadpalen in de gemeente in te zien. Daarnaast laat de evAtlas zien in hoeverre deze laadpalen gebruikt worden door inwoners. Op basis hiervan kan een gemeente er voor kiezen nieuwe laadpalen uit te rollen. Ten slotte kunnen er ook prognoses worden gemaakt van de verwachte toekomstige situatie binnen een gemeente wat betreft het gebruik van laadpalen.

Voor de ontwikkeling van de evAtlas® heeft NNTS gewerkt met scripttaal PHP, binnen het framework CakePHP. De prognose functionaliteit van de webapplicatie is ontwikkeld met gebruik van modelleertechnieken.

Dit platform van NNTS en APPM kan zoals genoemd ook door andere gemeenten en regio’s worden afgenomen, wanneer zij de situatie op het gebied van elektrische laadpalen in kaart willen brengen. Meer informatie over deze webapplicatie kunt u vinden op evatlas.nl.

Interesse om de evAtlas te gebruiken voor uw gemeente?

Back To Top