skip to Main Content

Projectinformatie

Opdrachtgever

Asito

Periode

juni 2018 – juli 2018

Projectleider

Wouter Sieverink

Om te zorgen dat haar schoonmakers effectiever kunnen werken, ontwikkelde Asito een app die werkt via een tablet die bevestigd is aan de schoonmaak-kar. Het doel is om dit systeem in de eerste instantie in te zetten op Schiphol, met de mogelijkheid tot uitbreiding naar andere locaties. Via de tablet kunnen werknemers van Asito door middel van een routebeschrijving zien waar ze heen moeten om iets op te ruimen of schoon te maken. Ook kunnen de werknemers aangeven via de tablet met welke werkzaamheden ze bezig zijn en kan er extern bijgestuurd worden als er spoedaanvragen binnenkomen. Voor een goede bevestiging van de tablet aan de schoonmaak-kar schakelde Asito NNTS in.

NNTS kreeg de opdracht uit te zoeken wat de optimale bevestigingsmethode is voor de tablet aan de schoonmaak-kar. Dit was niet eenvoudig, aangezien er vanzelfsprekend diverse eisen aan verbonden waren: de tablet moet kunnen bewegen, diefstalproof zijn en de werkzaamheden niet vertragen. Via een literatuuronderzoek werd de juiste oplossing gevonden. Vervolgens is deze bevestigingsmethode in de praktijk bekeken en uitvoerig getest.

NNTS adviseerde een methode die voldoet aan de eisen en daarnaast modulair is opgebouwd: de bevestiging kan zo gebruikt worden voor ieder formaat tablet. Op basis van het advies van NNTS kon Asito starten met de pilot van dit project.

Back To Top