skip to Main Content
"Ik heb mee kunnen werken aan producten die op de markt kunnen gaan verschijnen, zodat ik die ooit kan aanwijzen en kan zeggen: 'Daar heb ik aan gewerkt!'"

Functie

Bij NNTS ben ik projectmedewerker, ik werk aan de inhoudelijke uitvoering van projecten. Dit doe ik voornamelijk op software gebied, ik programmeer microcontrollers en online webapplicaties.

Leren binnen NNTS

Deze webapplicaties zijn leuk om aan te werken, je hebt veel functionaliteiten nodig en de gebruiksvriendelijkheid moet goed zijn. Gebruikers zijn altijd onvoorspelbaar en daar moet je op inspelen. Werken met microcontrollers is ook een uitdaging. Met een platform met beperkt geheugen en rekenkracht moet je een machine aansturen, en wel op zo’n manier dat alle situaties zoals verwacht verlopen zonder dat er gevaar kan ontstaan. Het is gaaf om de machine tot leven te zien komen door jouw code. Ik heb veel geleerd van deze werkzaamheden binnen NNTS.

Veel bereikt

Ik had al ervaring met programmeren uit privéleven en studie, en dat heb ik nu in de praktijk kunnen toepassen in projecten voor echte klanten. Dit is ook het voornaamste wat ik bereikt heb voor mijzelf: ervaring. Verder heb ik mee kunnen werken aan producten die op de markt kunnen gaan verschijnen, zodat ik die ooit kan aanwijzen en kan zeggen: ‘Daar heb ik aan gewerkt!’

Multidisciplinair

Wat bijzonder is aan werken bij NNTS is dat elk team bestaat uit ambitieuze en capabele studenten. Zo heb ik een gedeelte van de control geschreven voor een mechatronisch product waar collega’s alle hardware in elkaar gezet hebben. Ik heb zelf bijna geen idee van hoe dit werkt, dus het samenwerken met verschillende disciplines is heel interessant.

Verdere carrière

Voor mijn carrière heb ik in een prettige omgeving kunnen leren hoe een professioneel engineering bedrijf er aan toe gaat en daar zal ik zeker wat aan hebben. Vaardigheden heb kunnen finetunen en daarnaast ik heb gezien hoe het werken met een klant er aan toe gaat.

Back To Top